Led értékesítés

Az értékesítés folyamata:

A következőekben szeretnénk információkat adni a rendelésről, vásárlásról a megfelelő berendezés kiválasztásáról, a LED Falak, eredményjelzők értékesítéséről.

LED beszerzés

Az elmúlt 8 év során alaposan vizsgáltuk az RGB monitorokat, hogyan lehet a legideálisabban például reklámozásra, sportcélú megjelenítőként is használni. Mind e közben folyamatosan foglalkoztunk LED technológiás megoldásokkal fényújságok és RGB Video LED falak beszerzésével, illetve telepítésével. Referenciáink között szerepel a Fővárosi Nagycirkusz, a Paksi Atomerőmű, a Kempinski Hotel, vagy a Budaörs SE sportpálya RGB eredményjelzője, melyet 2006 augusztusában telepítettünk.

2005 decemberétől vagyunk jelen Shenzhenben. Ez idő alatt építettük ki beszállítói kapcsolatainkat. Az általunk telepített RGB falakat, saját szoftverrel működtetjük, mely kimondottan a reklám média tevékenység sajátosságaira épül, valamint a sportcélú eredményjelzőkhöz kifejlesztett szoftvereket is kínáljuk, amely megfelel minden nemzetközi szervezet előírásainak (FIFA, FIBA IHF …stb). E szoftvereknek és számos saját fejlesztésnek köszönhetően a felmerülő média/sport megjelenési igényeket igen magas színvonalon, rendkívül rövid határidővel és soha nem tapasztalt rugalmassággal tudjuk teljesíteni.

Célunk, hogy olyan eszközt és a hozzátartozó teljes infrastruktúrát biztosítsunk, amely a beszerzést, telepítést, karbantartást, üzemeltetést, szerviz hátteret, szoftvertámogatást, szerver kapacitást…stb. is magába foglalja.

A különböző felhasználási területek más és más típusú berendezést igényelnek. LED falak eredményjelzők értékesítése során különös figyelmet szentelünk a megfelelő típus kiválasztására.

Fontos tisztában lenni, hogy mekkora méretben gondolkodunk a teljes felület tekintetében, hiszen a pixelek távolsága ettől függ. Amennyiben ismert a mérete a LED falnak, eredményjelzőnek, akkor a pixel távolságot meg lehet határozni. Ehhez tisztában kell lenni, hogy milyen felbontást szeretnénk elérni, milyen megjelenítések lesznek a LED Falon, eredményjelzőn. A mozgó képek, videó anyagok megjelenítéséhez elvárt egy bizonyos pixelszám. A VGA 640 képpont x 480 képpont már olyan képet eredményez, amelyen videó anyagot is meg lehet jeleníteni.

Hogyan függ össze a méret és a pixelszám?

Amennyiben például 640 x 480 képpont az elvárás ezt egy 10mm pixeltávolságú (azaz P10-es) felbontással akkor tudjuk elérni, ha 6400mm x 4800 mm-es LED Falat építünk. Ez egy 30 m2-es felületen valósítható meg. Mivel a pixelek távolsága 10mm egyszerűen a 10mm-t meg kell szoroznunk az elvárt képpontok számával (jelen esetben vízszintesen 640 képpont x 10mm= 6400mm) és ez lesz a LED Fal vagy eredményjelző szélessége. A magasságánál ugyan ez a helyzet. Így már tudni lehet, hogy egy adott méret esetében milyen felbontású megoldást válasszunk. A felbontást a „P” mint Pixel jelöléssel szokták megadni és az utána következő szám pedig a pixelek távolsága milliméterben. Tehát a P16 azt jelenti, hogy a pixelek (képpontok) 16 mm-re vannak egymástól.

Hogyan épül fel egy LED Fal vagy eredményjelző?

A gyártók a különböző pixel távolságú elemeket modulokban gyártják. Ezek mérete függ a pixel mérettől. Egy P10-es pixeltávolságú modul általában 16×32 képpont nagyságú, tehát 160mm x 320mm-es lesz a modul. Ezek a műanyag fröccsöntött modulok pedig egy úgynevezett fém kabinetbe kerülnek. A kabinet mérete függ a modulétól. Példa:

P10-es modul 320mm x 160mm. A kabinet mérete ezek többszörösei lehetnek. Azért, hogy a 4:3 és a 16:9-es képarányt (ami a leggyakoribb) tartani lehessen könnyen, a modulok méreténél is ezt vesszük figyelembe. Tehát a 4:3 képarányt tartva a 320mm modul szélességet 4-szer vesszük ez 1280mm ( ez a kabinet szélessége) és a 160 mm-es magasságát a modulnak pedig 6-szor vesszük ( hiszen a 160mm-es magasság a 320mm-es szélességnél felével kisebb, ezért nem 3-al hanem 6-al szorozzuk) és így kapunk 160mm x 6 = 960mm-es magasságot. Ez a kabinet éppen 4:3-as képarány. Tehát 1280mm széles és 960 mm magas a kabinet. Ezekből a kabinetekből, pedig ha 4:3-as képarányú LED falat vagy eredményjelzőt szeretnénk építeni akkor ugyan annyi magas, mint amennyi széles kabinetet válasszunk. Példa:

Ha az eredményjelző 4 kabinet széles és 4 kabinet magas P10-es felbontású, akkor 1280mm x 4= 5120mm széles lesz és 960mm x 4 = 3840mm magas lesz. Tehát egy P10-es 5,12m széles és 3,84m magas Eredményjelző így 19,66m2-es lesz. A felbontása pedig 512 x 384 képpont, hiszen minden 10mm-en van egy képpontunk.

A megrendelés és szállítás folyamata:

Amennyiben minden információ rendelkezésre áll és tudjuk, milyen típusra van szükség, a megrendelés szerződés kötéssel történik. Berendezéseinket a Hong Kong melletti (csak kínai szilikon völgynek is nevezett, a LENOVO székhelye) Shenzhen városában működő gyártó partnerünktől vásároljuk meg és bármilyen egyedi kérést meg tudunk valósítani, akár a kabinet színével, méretével, esetlegesen logózásával kapcsolatban, hiszen 6. éve ugyan attól a gyártótól vásárolunk. Éppen ezért tudunk 3 éves garanciát biztosítani és a garancia időn túl is alkatrész utánpótlást is. A megrendelés és szerződéskötés után a fizetési feltételekben megállapodva rendeljük meg a gyártótól a LED Falakat, melyeknek a szállítási ideje hajóval 65-70 nap. Repülős szállítás is lehetséges, de aránytalanul drága megoldás. A LED Falakat, Eredményjelzőket az adott helyszínre leszállítjuk és az általunk megadott ár a szoftveres konfigurációs telepítést is tartalmazza. A LED Falak, eredményjelzők kerettartó szerkezetet és alépítményét is kivitelezzük a statikai tervezéstől a műszaki átvételig, melyre külön ajánlatot adunk a helyszíni körülmények ismeretében.